Project Description

Πλακέτα ελέγχου βαλβίδας Α3

Περιγραφή

Πλακέτα ελέγχου βαλβίδας Α3 και βαλβίδας Καθόδου

Η πλακέτα Α3V χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των βαλβίδων καθόδου και Α3, μέσα από δυο διαφορετικούς τρόπους ενεργοποίησης του ελέγχου.

1ος τρόπος λειτουργίας: έλεγχος μετά από ορισμένο αριθμό κουρσών επιλεγμένες από τον χρήστη. Σ ’αυτόν τον τρόπο λειτουργίας θέτουμε τις εισόδους NR=0 και G=1 και κάθε φορά που πατάμε τα μπουτόν Fault Reset, αυξάνεται ο αριθμός κουρσών ανά 10 έως το 250.

Επίσης με αυτή την ακολουθία εισόδων μηδενίζονται οι κούρσες που έχει πραγματοποιήσει ο ανελκυστήρας και κάθε φορά που πατάμε Fault Reset προστίθενται 10 κούρσες.

Στην περίπτωση που είχαμε αποθηκεύσει 100 κούρσες και θέλουμε να τις αλλάξουμε π.χ. σε 50 κούρσες , θέτουμε τις εισόδους NR=0και G=1 και πατάμε το μπουτόν Fault Reset 5 φορές.

Οι κούρσες που πραγματοποιεί ο ανελκυστήρας μετριούνται από την πλακέτα Α3V μέσω κλειστής επαφής της safety και εφόσον είναι ενεργοποιημένες οι είσοδοι UP ή DWN και NR. Όταν οι κούρσες που έχει κάνει ο ανελκυστήρας γίνουν ίσες με τις κούρσες που έχουμε αποθηκεύσει τότε εκτελείται ο έλεγχος των βαλβίδων Α3 και Κ ως εξής. Εφόσον ο θάλαμος βρίσκεται εντός ζώνης διόρθωσης και μόνο τότε, ενεργοποιείται η έξοδος RLV μετά από 3sec, ενεργοποιείται η έξοδος RK για 30sec και μετά από τον χρόνο αυτό ενεργοποιείται η έξοδος RA3 για άλλα 30sec, ενώ η έξοδος RK απενεργοποιείται. Σε περίπτωση που ανιχνευτεί κίνηση, δηλαδή ενεργοποιηθεί η διόρθωση κατά τη διάρκεια που είναι ενεργοποιημένες οι έξοδοι RK ή RA3, τότε ενεργοποιείτε η έξοδος ERR η οποία κόβει το stop από τον πίνακα λειτουργίας του ανελκυστήρα.

Η έξοδος ERR απενεργοποιείται μόνο όταν ο χρήστης πατήσει το μπουτόν Fault Reset για 1 sec. Κάθε φορά, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των βαλβίδων . Όταν πατηθεί η κλήση ή η λειτουργία μετατεθεί σε κατάσταση συντήρησης, απενεργοποιείται ο έλεγχος των βαλβίδων και συνεχίζει μόνο όταν δεν υπάρχει πλέον κλήση και ο ανελκυστήρας είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

2ος τρόπος λειτουργίας: Έλεγχος βαλβίδων Α3 και καθόδου σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο με τη χρήση εξωτερικού χρονοδιακόπτη πραγματικού χρόνου. Σ’ αυτή τη περίπτωση συνδέουμε την επαφή του χρονοδιακόπτη στην είσοδοTMR της πλακέτας ελέγχου Α3V και γεφυρώνουμε το jumper TMR .

Ο πρώτος τρόπος λειτουργίας με τις κούρσες αναιρείται πλήρως και ο έλεγχος των βαλβίδων παραμένει ο ίδιος.

Κατά την εγκατάσταση η επαφή TMR είναι γεφυρωμένη μετά το πέρας της εγκατάστασης. Για να παραδοθεί σε κανονική λειτουργία και να ενεργοποιηθεί ο έλεγχος της Α3 μέσω διαδρομών, θα πρέπει να αφαιρεθεί το JUMPER από την επαφή TMR.